Dagens fråga

Vart ska man slänga gamla nagellack och remover?
Gammalt nagellack och remover är farligt avfall och får inte slängas bland de vanliga soporna eller hällas ut i avloppet. De ska lämnas till kommunens insamling. Vanligtvis vid en miljöstation eller en återvinningscentral :)


                                                           

 


Kommentarer
Postat av: Honi

Tror det brukar stå "Miljöfarligt avfall" på dom lådor man ska slänga i, det har jag iallafall lärt mig att kika efter :)

2011-07-19 @ 20:41:59
URL: http://honi.blogg.se/
Postat av: Dagtid

Tack fot att du svarade på min gågata. Men om man ska tvätta ur en nagellacksflaska hur gör man då?

2011-07-19 @ 23:00:22
Postat av: Miljana

Tack för du sa det <3

2011-07-20 @ 02:14:55
URL: http://miljana.blogg.se/
Postat av: Anonym

oj, jag har slängt ca 5 lack det här året med dem vanliga soppora, tack för att du sa det, ska slänga dem nästa gång vid en återvinningscentral :)

2011-11-06 @ 21:36:10
Postat av: Kemiläraren

Tomma förpackningar som lämnas till förpackningsinsamlingen behöver egentligen inte vara kliniskt rena eller urskrubbade. Bolaget som är ansvariga (Svensk förpackningsinsamling) brukar säga att förpackningarna ska vara dropptorra.

Så en tom flaska kan lämnas i insamlingsbehållare för glas.Det största problemet är nog snarare alla pads indränkta med remover och nagellacksrester.

I toan hör dom inte hemma (gäller även Topz) för då bidrar kemikalierna till att man inte kan använda det näringsrika rötslammet från reningsverket som gödning på åkrar.

Personligen skulle jag ta en tömd syltglasburk med skruvlock och samla använda pads i. Slängs dom i en papperskorg så har remover och lackrester snart dunstat av och det andas man sedan in. Med tanke på hur allergier blir allt vanligare så ska man akta sig för att andas in det man inte behöver. Vanliga ämnen i remover är nämligen aceton och eter (användes förr som sövningsmedel vid operationer).Så, samla pads i en glasburk. Den fulla burken märks sedan med text som talar om att det finns nagellacksrester och nagellacksremover i innan den lämna till återvinnings- eller miljöstation, tillsammans med nagellacksflaskor med intorkat lack.

För enkelhetens skull, ta med de tömda flaskorna dit också så slipper du ta ställning till om och var dom ska kastas.

2012-06-19 @ 11:28:46

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0